Vägen till familjens drömhus

Hur ser egentligen vägen till ens drömhus ut? På sätt och vis kan man säga att alla vägar till drömhuset skiljer sig från situation till situation: där någon drömmer om ett nybygge med arktitektritningar drömmer någon annan om höns i ett torp utan el.

Vägen till drömhuset handlar om att hitta rätt mäklare med bra lokalkännedom, och så den där magkänslan som känns så rätt när du väl står inför drömhuset. Kanske är du ute efter en tomt att bygga eget på, eller också vill du ha något redan bebott med lång och spännande historia. För en del är drömhuset ett radhus i en småstad, nära till skola, mataffär och natur.

De hittade drömhuset

– Det är ett hus som inbjuder till spontanmiddagar, berättar Anders som är intresserad av mat och vin. Dessutom är det varmt och skönt även om det kan blåsa så det dånar här. Jag har lite skog så jag värmer upp hela huset och gårdens alla verksamheter med flis, och så har jag installerat solceller så vi är även självförsörjande på el. Aftonbladet

Huset på Österlen går i klassisk stil med loft och fina detaljer i olika material. Paret som bor där har hittat sitt drömhus och för dem finns ingen anledning till att börja fundera på att flytta eller renovera för att öka värdet på huset. De kan istället i lugn och ro öka komforten för sin egen skull. Precis så ska ett drömhus vara!

Andra nöjer sig inte med redan färdiga hus, utan vill prova på utmaningen att bygga eget. Det är ett allt vanligare fenomen eftersom man kan hitta hyfsat billiga tomter och sedan bygga huset utifrån egna visioner. Det kan vara att man vill bo i ett passivhus, eller har särskilda preferenser när det kommer till utformningen. Ett sådant fall kan du läsa om här.

 

Ett tredje alternativ är att hitta ett hus med perfekt läge och med grundförutsättningarna – sådana hus kan du, om du har tur, hitta relativt billigt. De brukar istället vara lite av renoveringsprojekt, och känner du dig manad till att prova den lyckan ska du prata med din mäklare som kan hjälpa dig att hitta till ditt objekt.