Skruva upp mysfaktorn i sovrummet med rätt textilier

Ett sovrum ska andas mys, lugn och avslappning. Det ska omhulda dig med gos och mjuka saker så att du känner dig som om du går på mjuka moln. Bästa sättet att trissa upp mjukisfaktorn är att ta in tyger och textilier i rummet och inreda med omsorg.

Kuddar, filtar, gardiner och mjuka mattor – de hör alla sovrummet till. Dock kan du även prova dig fram genom att använda textiler på andra håll i rummet. Det värmer, tystar och ger dig en ombonad trygghetskänsla. Börja med att kika efter Jotex rabattkod och se vad du kan fynda i tygväg.

sovrum textilierHäng mattor på väggarna

Eftersträvar du ett varmare rum som även känns tystare? Du kan du istället för tavlor, hänga upp mattor på väggarna. Det dämpar och ger ett mer rustikt intryck. Att hänga upp etniska mattor ger liv och färg till ditt sovrum, vilket kan kännas mysigt och annorlunda om du kanske har ett minimalistiskt sovrum från början. Ett tips är också att hänga upp flera mattor i olika mönster men som ändå går ton i ton med varandra. Kanske du även vill slå på stort och hänga en häftig matta i taket?

Matta på matta

När du ändå är inne på ämnet mattor så kan det vara bra att tänka på hur du nyttjar ditt golv. Nöj dig inte bara med en matta utan lägga flera mattor ovanpå varandra och gärna en fluffig fårskinnsfäll som kronan på verket. Oerhört dämpande och mjukt för fötterna! Förena också mattans effekt med ett bra golv som skyddar mot ljud.

Textilgavlar

Originella sänggavlar i trä, stål eller smide är oerhört smickrande och coolt. Men ack så kallt och sterilt ibland. Låt huvudknoppen vila mot en sänggavel i sammetstyg eller klä in den i finaste lintyget. Varför inte ta lite textilfärg och måla egna motiv på tyget istället för att köpa färdigtryckt? Det är lätt att klä om en gavel och du kan på så sätt varva mellan olika utstyrslar och färgkombinationer. Testa dig fram med annorlunda material och få en sänggavel i särklass. Kort sagt, bädda in din egen sänggavel i de mest häftiga idéer.

  • Sticka din egen sänggavel och trä över.
  • Ta gamla kläder och sy en ”lapptäckesgavel”.
  • Klä in din gavel i skinn eller konstläder för en elegant look.