Bli en grillguru med bästa teknikerna

Att grilla är en konst, det vet alla som har försökt. Men med tiden kan du träna upp dig själv och bli en grillkung som alla flockas runt för att få tillgång till det bästa köttet. Vilka grilltekniker finns det att tillämpa för en helkväll? Det kan du ta reda på här!

Eftersträvar du att bli en grillmästare av rang? Då är du inte ensam och det finns smarta tekniker att ta fram. Grillen är det absolut viktigaste. Investera i en bra grill från början och allt kommer att bli enklare, så köp din premiumgrill här och börja öva redan idag!

grillteknikTre oumbärliga handgrepp att ta till vid grillning

Egentligen behöver det inte vara så svårt att grilla. Det gäller bara att invänta rätt tidpunkt och dessutom ha förberett köttet på rätt sätt. Det första du måste göra är att invänta glöden på grillen. Om du fortfarande ser lågor eller om glöden är obefintlig så kommer köttet att smaka antingen bränt eller blodigt. Låt tändvätskan brinna bort och se att glöden har lagt sig som en röd hinna på kolen.

Mät grilltemperaturen för olika råvaror och kött. Lamm ska grillas vid ca 58 grader, fläsk vid 70 grader och fisk vid ca 50 grader.

 

”Gris är det populäraste matköttet i Sverige men konsumtionen av kyckling har ökat absolut mest de senaste 30 åren”, enligt undersökningar.

 

Hitta en ny smak på t.ex lax och annan fisk genom att röka den på grillen och lägga på ris och annat som ger smak till köttet. Detta är särskilt gott till fisk så våga sticka ut. Tricket sitter i själva röken som ger härlig smak.