Så inreder du köket med öppen förvaring

För att få ett kök som är luftigt och ljust är öppen förvaring den bästa lösningen. Att ha öppen förvaring skapar även en levande atmosfär i köket. Dessutom är det enklare att hitta saker och de är mer lättillgängliga när du ska arbeta i köket med en sådan typ av förvaring.

Det finns mängder av olika sätt att inreda ett kök. Ett sätt är att satsa på ett kök med öppen förvaring. Det har blivit en stor trend att ha mycket öppen förvaring i köket och det finns mängder av bra förvaringslösningar som är öppna för att kunna skapa en levande atmosfär.

När du har till störst del öppen förvaring kan det vara en bra idé att investera i snygga burkar att ha på hyllor eller i öppna skåp, köp plåtburkar och glasburkar i olika varianter. Då kan du enkelt och snyggt förvara havregryn, pasta, mjöl, kaffe och flingor. Du kan få ett helt unikt kök med snygga plåt- och glasburkar. Välj burkar som matchar din personlighet.

Inred efter behoven

När du inreder köket med öppen förvaring får du ett luftigt kök och fördelen är att det oftast är billigare med hyllor än skåp. Det är vanligt att ersätta de övre skåpen med hyllor och hängare. Att förvara allt öppet ovanför arbetsytorna är smart och snyggt. Då kan du ha skåp undertill och i dessa förvara sådant som du inte vill ha framme.

Det finns mängder av olika lösningar till ett kök med öppen förvaring. För att du ska lyckas med ditt kök är det viktigt att du planerar och funderar över vilka behov du har.

Fördelar med öppen förvaring:

• Köket blir luftigt.
• Bättre flöde av ljus.
• Det är enkelt att hitta saker.
• Saker är lättillgängliga.
• Ekonomiskt.

Trä är trendigt

Om du vill ha en lantlig stil, industriell stil eller om du har ett litet kök passar öppen förvaring perfekt. Det är trendigt att använda trämaterial i köket detta år. Det kan vara trä i alla dess slag och gärna i jordiga färger, som terrakotta eller beige. Trä ger lugna, harmoniska och naturliga kök. Du kan med fördel mixa trä och andra material som exempelvis natursten. Matcha gärna träet med skinn och textilier i övriga inredningen.