Kattens saker i hemmet

Det är inte bara barnen som skäms bort med leksaker och egen inredning, allt fler ser till att deras husdjur får allt de behöver för lek, mys och aktivitet. Här är de bästa prylarna från i år som får katten att jama av glädje.

Utbudet av kattleksaker och möbler formade just för dem blir allt fler. Många lägger stora pengar på att inreda hemmet med hyllor och annat som katten sedan kan ta sig omkring på, likt en hinderbana. Det har blivit en hel industri, och för den som vill finns det oändligt med prylar att köpa åt sin lurvige vän.

Fler köper katt

Länge har hund varit det allra populäraste husdjuret, men nu verkar det som att katterna intagit tronen istället, det skriver Expressen. I samma artikel kan man även läsa att det blivit populärt med beteendeforskning gällande katter. Man vill helt enkelt veta mer och förstå sig på varför sina katter gör som de gör. Detta lär vara särskilt bra för personer som aldrig tidigare ägt en katt, men om man är uppvuxen med katter omkring sig är det lätt att känna igen om en katt är glad eller irriterad.

Prylar

kattleksakTekniken går framåt i rasande takt och hela tiden blir man överraskad av vad som finns att hitta i butikens hyllor. Det är inte bara tygmöss och tussar som finns att ge som leksak till katten, nu finns det allt från batteridrivna råttor till automatiska laserpekare som får din katt att springa runt som om den vore tokig. För dig som jobbar oregelbundna tider finns det även matbehållare som portionerar ut torrfoder av sig självt under bestämda tider. På så sätt slipper du tänka på om du kommit ihåg att mata katten eller inte.