Skydda familjen med säkerhetsdörr

Som förälder är dina barns säkerhet prioritet i alla lägen och det gäller även hemmet. Med en enkel säkerhetsdörr kan du göra dig kvitt med många orosmoln. Den ser till att skydda din familj på flera sätt.

Den traditionella säkerhetsdörren tillverkades framför allt för att göra det svårare för obehöriga att bryta sig in i bostäder eller lokaler. Dagens moderna säkerhetsdörrar har däremot fler syften än att hålla inbrottstjuvar borta.

Vart kan man köpa säkerhetsdörr?

Prodoor är idag en av de ledande leverantörerna av säkerhetsdörrar i Sverige. Går du in på Prodoors hemsida kan du läsa mer detaljerat om olika typer av säkerhetsdörrar. Där finner du även information om hur säkerhetsdörrar installeras.

Förhindra olyckor i hemmet

Tyvärr är det känt att många olyckor sker i den egna bostaden där du och barnen ska vara trygga. Barn brukar råka ut för olyckor när nyfikenheten är stor och omdömet inte tillräckligt utvecklat.

Mellan 80-90 procent av dödsolyckorna inträffar i hem- och fritidsmiljö”, går att läsa i en rapport från Karlstads Universitet.

Efter lite lek och pill på en traditionell dörr kan de flesta barn ganska lätt vara utanför boendet på några minuter. Har du däremot en säkerhetsdörr likt de du hittar på Prodoors hemsida är risken att barnen går ut betydligt mindre. Säkerhetsdörren har flera lås och kan även ha säkerhetskedjor som i stort sett är omöjliga för barn att få upp. Har du ett riktigt nyfiket och utvecklat barn finns det till och med trygga säkerhetsdörrar som kräver flera nycklar för att få upp.