Renovera köket för en bättre vardag med barnen

Som medlem i en barnfamilj vet du säkert hur stort inflytande köket har på din vardag. Läxläsning, bakning, matlagning, familjemöten och allmänt lek och stoj gör köket till familjens knutpunkt. Med de orden är det också viktigt att hemmets hjärta alltid underhålls och att en renovering görs när köket börjar bli lite slitet.

När du har barn i familjen är det värt att satsa på säkerhet och praktiska saker i köket. Är barnen små behöver du säkerligen barnsäkra spis, lådor och skåp på olika sätt. Du kan också behöva satsa mer på rymliga vitvaror och smart förvaring. På https://www.kitchens.se/ får du en bra förhandstitt av produkter och lösningar, för att se hur just din familj kan gynnas av en renovering.

renovera köketKreativt tänkande bäddar för bättre budget

Som förälder måste du vanligtvis lägga ned lite extra planering när du renoverar köket. En stor del går naturligtvis åt till att fundera ut vilka lösningar som måste infinna sig i köksbänkar, vitvaror och tillbehör. Dock är det den pengamässiga delen som brukar få mest uppmärksamhet. Att ta hand om en familj kostar pengar och vanligtvis måsta du vrida och vända på slantarna för att se över din budget för ytterligare kostnader, såsom en köksrenovering. Det som är fördelen med det hela är att mindre pengar ofta ger upphov till större kreativitet, och att du måste tänka till innan du lägger ut pengar. Vänd dig till aktörer som erhåller rimliga priser och bra produkter. Det kan ta lite tid, men det är då du får mest valuta för pengarna. Dessutom är det mer miljövänligt.

”Förr byggde man för att det skulle hålla, man kanske tänkte att huset skulle stå där i 100 år”

Så säger snickaren Leif Karlsson som menar på att en renovering gör att den gamla kökssjälen bevaras samtidigt som det ger utlopp för nytänkande.

Barnvänliga kökstips

Försök att få med större ytor som tål kladd och nyfikna fingrar. Släng gärna in lite extra färgklickar i köket som även tilltalar de små. Skapa ett säkert kök som ger barnen tid att utveckla sina matlagningsförmågor. Detta kan innebära anpassning av höjd och längd på bänkar, stolar och så vidare, till familjens diverse personlängder. Ugn och spis bör vara högre upp så att de minsta inte kan nå upp. Använd runda hörn eller hörnskydd på lådor och liknande så att olycksrisken dämpas. Välj även tåliga bänkskivor!