Barnsäkra fönster

När man får tillökning i familjen eller flyttar upp barnets rum till övervåningen är det många som funderar på hur man kan barnsäkra fönster men också andra delar av ens hem. Här kommer vi med några saker att tänka på för den som är förutseende med olyckor.

Det är många som behöver underhåll och fönsterrenovering i Stockholm just nu och därför tänkte vi passa på att slå ett slag för att passa på att be hantverkaren installera en barnsäker fönsterhake som ser till att fönstret inte kan åka upp för mycket på övervåningen. Det finns mycket man kan göra och man ska heller inte underskatta åldrarna, därför är en hake som kan stoppa att fönstret öppnas på vid gavel viktig på hela övervåningen och är egentligen viktig både för stora och för små!

Fönster, spis, eluttagwindow

Det finns mycket du kan göra för att barnsäkra hemmet. Tyvärr är fallskador inte helt ovanliga och det beror framför allt på att folk inte barnsäkrat sina fönster skriver Expressen. Du kan komma ihåg att fönsterrenovering är en bra investering även för framtiden och att det är ett av våra vanligaste orsaker till ROT-avdrag, så passa på att göra en fönsterrenovering som kan skydda ditt barn och dessutom göra fasaden lite fräschare.

Fönstren är mycket viktiga, men även eluttag är en av de viktigaste punkterna för att undvika olyckor. Många är de små nyfikna händerna som utan uppsikt letar sig fram längs väggarna. Barnsäkra därför alltid eluttagen. Spisen går också att barnsäkra och har din ugn inte någon barnsäker öppning är det på tiden att du skaffar det. En annan sak som många inte tänker på är höga möbler. Många som har trappor brukar vara bra på att sätta en liten grind för trappan både upptill och nertill, men höga möbler är det kanske inte alltid man tänker på att barnen vill klättra på. Du kan lösa det genom att fästa löst stående bokhyllor mot väggen. Även platt-tv:n har visat sig vara en orsak till många besök på akuten, men går att lösa likadant genom att fästa mot väggen så den inte ramlar ner.

I Aftonbladet kan du läsa fler tips på hur du barnsäkrar hemmet.