Så inreder du hemmakontoret

Nu när hemarbete är standard för många är det bra att fundera över hur du ska inreda ditt kontorsutrymme för att det ska vara lika funktionellt som ditt vanliga kontor. Både kontorsprodukter och möbler är viktiga för att du ska kunna utföra ett bra jobb. Det finns några bra knep för att du ska trivas på hemmakontoret.

Oavsett om du är anställd och arbetar hemifrån eller är egenföretagare är ett funktionellt kontorsutrymme med rätt material viktigt. Även om tekniken har rusat fram och det mesta görs digitalt med olika tekniska produkter behövs fortfarande papper, pennor och andra kontorsmaterial. Skrivaren är troligtvis en av det mest använda kontorsmaskinerna och en skrivare utan bläck, toner och papper är ingen funktionell skrivare. Därför är det bra att lägga upp ett lager med skrivarpapper för att kunna arbeta utan avbrott. Skrivarpapper går också utmärkt att använda för anteckningar eftersom papper är en typisk basprodukt. Papper har många användningsområden. Sedan är olika skrivbordsartiklar som hålslagare, häftapparat, gem, pennor, sax, tejp, linjaler och post-it lappar bra att ha.

Viktiga kontorsmaterial

  • Papper
  • Olika skrivbordsartiklar
  • Toner och bläck
  • Kuvert och postmaterial
  • Mappar och pärmar

Ordning och reda

När det kommer till kontorsytan är skrivbordet det viktigaste. Om du har fel skrivbord och fel placering av skrivbordet kan jobbet påverkas negativt. För att hålla humöret uppe när du jobbar och för att det ska vara trevligt i ditt kontor är det bra att hålla ordning och reda på skrivbordet. Du kan gärna hänga upp någon anslagstavla där du kan inspireras av peppiga citat eller vackra bilder. Försök att inreda efter alla sinnen. Blommor och doftljus kan också göra kontoret mer trivsamt. Det är även bra att ha en hurts eller någon form av möbel där du kan stoppa undan papper, pärmar och annat som du inte behöver ha framme hela tiden. Ha en smart förvaring för pennor, papper och dator med tillbehör som du måste ha inom nära räckhåll är bra att ha inte f ett stökigt skrivbord. En annan sak som är bra på hemmakontoret är belysningen. Under den mörkare delen av året kan du behöva en bra skrivbordslampa med ett bra ljus.