Inred barnrummet billigt och snyggt

Att inreda ett barnrum är roligt, men det kan lätt dra iväg och bli dyrare än din planerade budget. När du inreder ett barnrum behöver du också planera utifrån att barnet växer. De minsta barnen har gärna nallar och Disneyfigurer på väggen, men när de börjar skolan kan ditt barn vilja ha andra teman. Hur kan du inreda barnrummet både snyggt, smart och billigt?

Det finns mycket du kan göra själv och på så vis spara in på kostnaderna, men ändå inreda det mysigt och snyggt så att ditt barn trivs. Innan du sätter igång bör du och ditt barn sätta er ner tillsammans för att planera. Du hittar mycket inspiration online och om du går in på till exempel Fyndiq som har allt från väggdekorer och roliga lampor till surfplattor, så hittar ni fyndiga saker för inredning som barn brukar tycka om. Det finns dock några saker som du behöver tänka på innan du börjar tapetsera eller göra något i rummet:

  • Eluttag: se till att möbler inte skymmer eluttagen.
  • Tapeter: kommer du vilja tapetsera om rummet om ett par år? Om inte, låt basen på tapeten vara av en ljusare kulör och gör det mysigt och roligt med en bård.
  • Drag: är rummet dragit? Kolla element, fönster och lister innan du sätter igång.

Rolig inredning

Det finns många roliga inredningsdetaljer som barn uppskattar. Genom att shoppa online och kombinera det med DIY (gör-det-själv) så kommer du  spara många sköna tusenlappar. När du och ditt barn ska inreda rummet kan ni leta efter detaljerna som gör rummet till något extra.

  • Mys: alla barn älskar mys! Lurviga kuddar, mysiga barnfåtöljer, en lång boaorm som hänger på gardinstången eller gosedjurens egna lilla vrå.
  • Kul: alla barn älskar roliga detaljer! Du sätter enkelt upp självlysande stjärnor i taket eller en rolig plansch som sitter på insidan av garderoben.
  • Ljus: Antingen köper du en lampa med ditt barns favoritfigur på eller så köper du en enfärgad lampa och dekorerar den tillsammans. Det finns också många färgglada LED-lampor.

Om rummet är enfärgat kan du sätta upp färgglada gardiner- antingen köper du billiga online eller så syr du egna. Låt också ditt barn välja tavlor och planscher – enkelt att byta ut om några år. Du kan överraska ditt barn med att skapa ett roligt kollage med bilder på familj, kompisar och favoritdjuren – en kul gåva som skapar hemtrevnad!