Inred barnrummet med stil

Barnrummet är ett av hemmets absolut viktigaste hem. Det är här ditt barn bor sina första levnadsår och ska utveckla och lära sig nya saker. Se därför till att skapa en trivsam miljö som bjuder upp till lek samtidigt som det är vackert. Här kommer årets trender när det gäller barnrum.

Det du kan räkna med när det kommer till barnrum är att det kommer att vara mycket saker. Det är därför viktigt att det finns gott om förvaring för allt från leksaker till kläder. Då rummet ska innehålla mycket lek bör du även satsa på mängder av mjuka textilier såsom kuddar och filtar som kan läggas ut på golvet och förhindra att barnen trillar hårt i golvet när de leker. Häng även upp fina gardiner som du till exempel kan hitta på https://www.rosahuset.com/. Gardiner med roliga färger och mönster kommer att liva upp vilket barnrum som helst.

 

Förvaring som frigör för lek

Vägghängda skåp gör att förvaringen kommer upp från golvet och frigör yta på golvet så att barnen kan få leka fritt. Det blir lätt att plocka undan alla saker och stuva in dem i skåpen och dessutom kan du enkelt dammsuga under möblerna så att barnen alltid har det rent när de ska ligga på golvet och leka. Ett annat tips är att använda dig av korgar där alla leksaker kan samlas.

 

Låt barnens behov vara i fokus

Även om du vill att alla rum i huset ska gå i en specifik stil så är barnens behov det viktigaste.

 

Utgå från barnens intresse när ni planerar inredningen. Enligt Mama.nu.

 

Välj ett tema som ditt barn gillar och låt detta vara den röda tråden i rummet. Temat kan till exempel vara något djur, en färg eller en superhjälte.